D. Viata de student in America

 

Viata de student in America este, cred eu, ceea ce isi poate visa orice tanar. Deoarece in cele mai bune colegii si universitati studentii vin din toate colturile Statelor Unite si din toate colturile lumii, ei locuiesc in porportie de 90 pana la 100% chiar in scoala respectiva, adica in "campus", unde fiecare student beneficiaza de toate facilitatile scolii.

Intr-un campus poti gasi orice ai putea avea nevoie, de la activitati culturale, servicii studentesti, cluburi, biblioteci, pana la diferite organizatii si diverse sporturi. Astfel, fiecare campus are asa numitele "Residence Halls" care reprezinta "caminele". Metoda de operare in fiecare "Residence Hall" este autoguvernarea, ceea ce inseamna ca rezidentii din fiecare camin isi stabilesc propriile linii de conduita si isi organizeaza propriile evenimente sociale, evenimente organizate petnru toata comunitatea campusului.

De asemenea fiecare campus are un "Dining Center" unde studentii pot gasi mancare pentru toate gusturile.

Studentilor le stau la dispozitie si o mare varietate de birouri axate pe servicii menite sa le anticipeze dorintele si tot ceea ce ar putea avea nevoie.

Studentii pot participa la o multitudine de evenimente sociale organizate in campus sau pot fi membri ai diverselor organizatii existente. Astfel, ei pot fi implicati in realizarea unor piese de teatru, in publicarea de ziare si reviste, pot sa participe la activitati religioase, actiuni politice sau activitati pentru ajutorarea comunitatii.

La toate acestea se adauga si un numar neimaginabil de facilitati sportive, putand sa practici aproape orice sport doresti sau unul la care nici nu te-ai gandit vreodata.

Un colegiu inseamna o comunitate in cadrul unei comunitati mai mari, aceea a orasului unde este plasat colegiul. In cursul celor patru ani petrecuti la "college" poti sa nu iti scoti niciodata nasul din campus si sa traiesti o viata plina, sau deopotriva, poti sa explorezi tot ce imprejurimile iti pot oferi.