Vrei sa studiezi in Statele Unite? Probabil ti s-a intamplat de multe ori, in ultimul timp, sa auzi ca X din vecini sau Y din clasa paralela va studia in Statele Unite. Si probabil te-ai intrebat: cum a reusit? De ce chiar el/ea? Nu este mai inteligent ca mine, nu are note mai bune, nu vorbeste englezeste mai bine. Atunci de ce el poate si eu nu pot? Are mai multe relatii, mai multi bani, sau l-a ajutat vreo fundatie? Cum as putea avea si eu aceasta sansa? Sa stii ca este posibil, si citind aceasta pagina, vei afla cum!

Scopul acestei pagini este de a te ajuta sa intelegi sistemul de educatie american, si ce trebuie sa faci pentru a te inscrie la una sau mai multe facultati din Statele Unite. Pentru explicatii mai detaliate si complete, va rugam cumparati cartea Cristinei Carp "Cum sa studiezi la o facultate in S.U.A?", fie de pe piata, fie contactand editura ABADDABA din Oradea.

Deci, bun venit la o mare sansa, si, de ce nu, la o unica aventura!

Sunt, totusi necesare cateva conditii pentru a reusi! Trebuie sa fii un elev bun, sa cunosti foarte bine limba engleza, si, nu in ultimul rand, sa fii dispus sa traiesti si sa studiezi la mii de kilometri de tara, familie si prieteni, adica departe de tot ceea ce inseamna acasa! Pe deasupra, trebuie sa te asiguri ca esti inzestrat cu o mare doza de perseverenta in urmarea instructiunilor din aceasta pagina si din cartea Cristinei Carp, si sa te asiguri ca ai sprijinul total al familiei. Daca satisfaci cerintele, aceasta ar putea fi cea mai importanta sansa din viata ta.

Dar, cum ramane cu costurile unei facultati americane? Sunt acestea ridicate? Ce se intampla daca nu ai banii necesari?

Este adevarat ca facultatile americane sunt scumpe (si cand spun scumpe, as vrea sa fie clar pentru toata lumea, sunt mult mai scumpe decat va puteti imagina! ~$20.000 pana la $35.000 pe an!), dar multe din ele au fonduri substantiale pentu burse acordate studentilor straini! Unele din aceste burse sunt oferite pentru merite academice, altele pentru merite sportive, insa majoritatea covarsitoare sunt oferite pe baza nevoii dovedite de ajutor financiar. Este deci posibil sa studiezi in Statele Unite, chiar daca nu ai prea multi bani!

Daca ce ai citit pana aici ti se pare interesant, atunci continua! Poti continua sa citesti fie dand click pe "Continue" mai jos, fie alegandu-ti capitolul care te intereseaza!